2020 Makyaj Trendleri ile Güzellik Taçlanıyor!

2020 hem moda hem de makyaj dünyası için bomba gibi bir yılı ifade ediyor. Renklerin cümbüşüne katılacağınız bu yılda farklı renk tonları ile nasıl sade görünebileceğinizi öğreneceksiniz. 2020 makyaj trendleri içerisinde öyle çarpıcı detaylar var ki yüzünüz adeta prenses makyajına kavuşacak.

2020 Makyaj Trendlerinde Neler Var?

Doğal ve Nemli Görünüm

Geçtiğimiz yıldan kalma bir akımı daha yaşayacağımız 2020 makyaj modasıiçerisinde bol bol nemli gülücükler saçacağız. Yüzün pürüzsüz ve doğal görünmesi bu yılın en dikkat edilen makyaj detaylarından biri. Çoğu kişi yüzünün doğal görünmesi için fondöten kullanmaya yöneliyor ancak bu yıl fondötenler makyaj kurtarıcısı sayılmıyor. Yüzün nemini yansıtmadığı düşünülen fondötenlerde su bazlı seçeneklerin tercih edilmesi durumu biraz kurtarabiliyor. Ancak bu sezonun gözde makyaj ürünü yüz nemlendiricileri oluyor. Yani doğallık için mat fondöten out, nemlendirici in.

2020-makyaj-trendleri
2020-makyaj-trendleri

Parlak Rujlar Parlak Gülücükler!

2020 yılı içerisinde sadelik hakim olacak diye düşünüyoruz. Ancak ruj seçimleri bu yıl geçtiğimiz yıllara göre daha renkli ve kendini belli eden cinsten olacak. Bu yılın ruj rengi parlak bitişli nüde tonları olarak görülüyor. Eskiden mat rujlar kullanırken bu yıl mümkün olduğunca parlak görünen rujlar seçiyoruz.

Kırmızının hakimiyetinin devam ettiği 2020 ruj renkleri içerisinde şeftali tonları, mora yakın tonlar ve neon dediğimiz farklı, parlak tonlar öne çıkıyor. Kırmızının keskinliğini sevmeyenler için dudağın orta kısmına sürerek çevresine dağıtma taktiği kullanılabiliyor.

Gözlerde Renk Şöleni Var!

Gözler geçtiğimiz senelerde çok sönük ve çok doğal kalmıştı. Ancak 2020 makyaj trendleri içerisinde gözler adeta şaha kalktı. En canlı tonları kullanabileceğimiz göz makyajında neon renkler dikkat çekiyor. Far seçimlerinde önceden kullanılan krem ve şeftali tonları yerine morlar, pembeler, mavi ve yeşil gibi kendini belli eden renkler ön planda. Hatta birkaç rengi farklı desenler vererek kullanmak da trendler arasında yer alıyor.

Yanaklar Allıklarla Pespembe!

Doğallık deyince yanakların kırmızılığı da unutulmuyor tabi. 2020 makyaj modelleri içerisinde genellikle pembe allıkların kullanıldığını görüyoruz. Elmacık kemiklerinin de dışına çıkan allık kullanımında yanaklara doğru uzun çizgiler halini alan allık darbeleri ile bu yazın gözdesi siz olabilirsiniz. Pembe allıklarda koyu renk tonları yerine açık renkler seçmek de makyajınızı yumuşatacak makyaj teknikleri arasında bulunuyor.

2020-ruj-modelleri
2020-ruj-modelleri

Kalın Eyeliner Darbelerine Hazır Olun!

Geçtiğimiz dönemlerde ince eyeliner sürüşler moda iken bu sezonda mümkün olduğunca kalın çizgiler ön plana çıkıyor. Makyajın kendini belli ettiği bir sezona girmemizle birlikte sizde gözlerinize kalın eyeliner sürüşleri yapabilirsiniz. Gözleri daha da belirgin hale getiren eyeliner kullanımında aşırıya kaçmamak da bu işin sırrı.

Kaşlar Doğal ve Kalın!

Birkaç senedir görmeye alıştığımız kalın kaş modası halen devam ediyor. Ancak bu sene 2020 makyaj trendleri arasında dağınık kaşlar daha çok kullanılıyor. Yani geçtiğimiz senelerdeki gibi kaşlarınızı aynı düzene girdirmeye çalışmak yerine kendi haline bırakmanız da yetiyor.

Leave a Comment