makyaj trendleri

2020 Yaz Makyaj Trendleri

Yaz havasının verdiği o samimi ve serin hava içerisinde bütün güzelliğinizi ortaya çıkarmak istiyorsanız 2020 makyaj trendlerinden haberdar olmanız gerekir. Kış makyajı ile yaz makyajı arasında büyük bir fark olduğunu düşünenlerden biriyseniz ve yaz aylarında daha sade bir makyaj yapmayı planlıyorsanız bu yıl tam da size göre. Masum, sade ve göz alıcı bir makyaj trendi denemek istiyorsan hadi başlayalım.

Doğal Fondöten Görünümü

Yaz makyajı için kusursuz bir cilt görünümüne sahip olman gerektiğini düşünüyorsan ilk yapman gereke cilt sorunlarını en aza indirecek bir fondöten kullanmak olacak. Fondöten olarak mat ürünler yerine daha ıslak duran ve tenini pürüzsüz hale getiren likit fondötenler kullanmanı tavsiye ederim. Bu sayede cildin yaz makyaj trendleri için daha uygun olacak ve görüntü olarak yumuşak bir yüz hattına sahip olacaksın.

yaz makyaj trendleri
yaz makyaj trendleri

Yaz Demek Sıcak Tonlar Demek!

Kış aylarında kullandığımız koyu ve soğuk tonları bir kenara bırakarak daha sıcak ve rengârenk tonlar denemeye ne dersin? Harika bir yaz makyajı için gözlerin için canlı tonlarda farlar seçebilirsin. Mavi, pembe, turuncu, neon tonlar ve hoşuna gidecek yüzlerce ton arasından seçim yapabilirsin. Kusursuz olan fondötenli cildin üzerine uygulayacağın farların kalıcılığına özen göstermelisin. Çünkü yaz makyaj trendleri içerisinde makyaj malzemelerinin aynen cilt ile uyumlu olması önemli. Yaz sıcaklarında sürekli akan makyaj malzemeleri kullanmamak için kalıcılığı yüksek ürünler seçmelisin.

Capcanlı Dudaklar Seni Bekliyor!

2020 makyaj trendleri içerisinde yaz mevsimine özel seçenekler arasında yer alan canlı ruj akımını mutlaka denemelisin. Dudaklarını baş döndürücü hale getirecek kırmızılar, pembeler ve şeftali tonlarını seçebilirsin. Ayrıca bu yaz vişneçürükleri ve morlarda harika tonlar arasında bulunuyor. Eğer dudakların sık sık kuruyorsa renkli dudak kremleri de kullanabilirsin. Son yıllarda artan neon ruj tonlarından da kullanarak tarzını konuşturmaya ne dersin?

2020 makyaj trendleri
2020 makyaj trendleri

Allıksız Olmaz!

Makyaj trendi içerisinde yer alan allıkları mutlaka kullanman gerekiyor diyemem ama biraz daha pembemsi bir cilt görüntüsü istiyorsan ufak allık dokunuşları kullanabilirsin. Şeftali, pembe ya da hafif bronz tonlarda allıklarla yanaklarına birkaç ufak darbe uygulayabilirsin. Allıkları hafif bir şekilde uygulamalısın. Çünkü yaz aylarında doğal görünmek çok önemli. Abartılı bir makyaj yüzünde güzel durmayacaktır.

Göz Kalemi ve Eyeliner

Yaz sıcaklarında gözlerine kullandığın farlar kadar sıcak görünen göz kalemleri kullanabilirsin. Koyu tonlar yerine daha açık tonlarda göz kalemleri seçmeye dikkat etmelisin. Siyah ve kahverengi tonlar yaz aylarında eğer hafif bir şekilde uygulamışsan güzel duracaktır. Gözlerine eyeliner uygularken ince ve hafif olan uygulamalar yapabilirsin. Eğer göz kalemi ve far kullanmayacaksan birkaç eyeliner darbesi ile harika bir göz makyajı da gerçekleştirebilirsin. Ancak göz kalemi ve far kullanmışsan eyeliner kullanmana gerek kalmayacaktır.

Leave a Comment